Kako zaraditi novac sa rhinestones?

Pripremite materijale i alate: Prvo morate pripremiti potrebne materijale i alate kao što su kamenčići, osnovni predmeti (kao što su nakit, odjeća, itd.), ljepilo i alati za bušenje (kao što su pincete, olovke za bušenje itd.).

Dizajn i raspored: Prije početka proizvodnje potrebno je odrediti raspored i položaj rhinestonea prema potrebama dizajna.To se može učiniti crtanjem skice ili označavanjem lokacije dijamanta na osnovnom predmetu.

Nanošenje ljepila: Nanesite ljepilo na mjesto gdje će rhinestones biti umetnuti.Izbor ljepila treba odrediti prema materijalu podloge i veličini rhinestonea kako bi se osiguralo da rhinestone može biti čvrsto pričvršćen za podlogu.

Intarzirani rhinestones: Koristite alat za umetanje bušilice kako biste umetnuli kamenčiće jedan po jedan tačno na poziciju na kojoj se nanosi ljepilo.Ovaj proces zahtijeva strpljenje i delikatnost kako bi se osiguralo da svaki rhinestone bude postavljen u ispravan položaj.

Prilagođavanje i urednost: Tokom procesa postavljanja, ponekad može biti potrebno fino podesiti položaj kamenčića kako bi se osiguralo da je razmak između njih ujednačen i da je ukupni efekat lijep.

Pričekajte da se ljepilo stvrdne: Nakon što su svi rhinestones umetnuti, morate pričekati da se ljepilo osuši i potpuno očvrsne.Ovo sprečava da se kamenčići olabave ili ispadnu tokom naknadne upotrebe.

Čišćenje: Nakon što se ljepilo potpuno očvrsne, potrebno je očistiti višak ljepila ili mrlje kako bi kamenčići bili čisti i transparentni.

Inspekcija kvaliteta i pakovanje: Konačno, vrši se kontrola kvaliteta kako bi se osiguralo da je svaki kamenčić čvrsto postavljen na podlogu.Kada se završi, može se pakovati, spreman za isporuku gotovog nakita ili predmeta od rhinestone klijentu ili prodaju.

Treba napomenuti da proces proizvodnje kamenčića može varirati ovisno o području primjene, materijalu i opsegu proizvodnje.


Vrijeme objave: 30.08.2023